Profielwerkstuk
Home » Overige » Commentaar

Commentaar

Melissa

Ik vond het onderwerp aandacht voor ons profielwerkstuk erg leuk. Wel vond ik het een moeilijk onderwerp. Er was weinig informatie over te vinden en de informatie die er was, was vaak in het Engels. Het duurde daarom erg lang, voordat ik begreep hoe het allemaal zat. Ook moesten we vaak informatie halen uit wetenschappelijke publicaties. Ook dit was erg moeilijk, omdat de onderzoekers vaak moeilijke, universitaire taal gebruiken. Ik heb ook gebruik gemaakt van boeken uit de bibliotheek. Ik heb al deze boeken gelezen en hier stond vaak toch goede informatie in.

De samenwerking tussen Joyce en mij ging erg goed. We hebben duidelijk afgesproken wie wat ging doen en we hielden ons aan de afspraken. We hebben geprobeerd om telkens na 3 weken weer bij elkaar te komen, om te praten over hoe het ging met de deelvragen. We hebben elkaar geholpen, door informatie die belangrijk was voor de deelvraag van de ander, door te geven. 

Ik ben trots op ons resultaat, maar ben wel blij dat het er eindelijk op zit!

 

 

Joyce

Ik vond het een heel leuk, maar moeilijk onderwerp. Het was heel interessant om alles te weten te komen. Het was wel erg moeilijk om de juiste informatie te vinden, zoals Melissa al zei: er waren heel veel publicaties in het Engels. Dit verhoogde de moeilijkheidsgraad duidelijk. De boeken uit de bibliotheek waren een hele goede bron. Daar hebben we veel informatie uit kunnen halen. Ik heb niet alle boeken gelezen, maar de relevante voor mijn deelvragen sowieso. 

De samenwerking tussen Melissa en mij vond ik heel goed gaan, we waren allebei gemotiveerd en geinteresseerd. We zijn gelijk begonnen en hebben ons goed aan onze afspraken gehouden. Ook zijn we regelmatig bij elkaar gekomen om met elkaar te overleggen of moeilijkheden te bespreken. Dit was soms tijdens school, maar ook wel eens buiten school om. We hebben elkaars deelvragen ook regelmatig aandachtig gelezen en eventuele opmerkingen over gemaakt. 

Na heel veel inspanning zijn we eindelijk klaar!
Ik denk dat ik ook namens Melissa kan zeggen dat we hier met veel plezier aan gewerkt hebben.